Hundspannsupplevelser 2021/2022

Alla turer som du ser nedan bokar du efter kontakt med oss via mail i första hand, eller på tele 0703 88 99 37 (observera att det kan vara mycket svårt att nå oss i perioder under vintern på mobil)

Storkölsupplevelsen / Mobergsturen
Här hinner vi ut lite längre ut på myrarna, får uppleva tystnaden och känslan av vildmarken. Självklart får du gosa med hundar och fotografera. Tid helt efter överenskommelse.

Mobergsturen kör vi på spår som går till norska gränsen och vänder, det är väldigt uppskattat att kunna kliva ett steg över till Norge när vi stannar på gränsgatan och ”ingemansland”. (Denna tur startar här https://kartor.eniro.se/m/IteBr ca tio minuter utanför Stöten och ca 20 mintuer från Lindvallen)

Pris 1390:- per pers. Barn upp tom 12 år 790:-
Beräknad tidsåtgång ca 1,5 h.

Vildmarksupplevelsen (halvdagstur)
Vi anpassar turen efter behov, väderlek och temperatur. Vi följer de skoterleder som finns i området, vart vi väljer att stanna för att fika beror på väderleken. Tid för att gosa med hundar finns det gott om under fikapausen och även efter turen. Självklart hinner ni med att få höra många berättelser om hundarnas äventyr. Förmiddag eller eftermiddag.

​Beräknad tidsåtgång ca 3 h. Pris 1990:- /person
barn upp tom 12 år 1200:-/person. ​Fika är inkluderat i turen, ofta i form av något lite matigare som tex tunnbrödklämma med innehåll. Vi försöker välja lokalproducerat i den mån det finns att tillgå. Varm dryck till, och kanske något extragott efter.

Månskensturen
Upplev magin med att åka bakom hundarna i mörkret! Detta är något alldeles speciellt när hundarna tar sig fram i tystnaden och man tittar upp i stjärnhimlen! Även om det inte syns några stjärnor är det en upplevelse att vara ute i mörkret och njuta av friheten med hundarna! Vi avslutar efter turen med att göra upp en eld, där vi tar oss lite gofika med varm dryck. Vill du vara med och lasta in nöjda glada hundar i transporten efter turen , så får du självklart vara med på det, de flesta brukar tycka det är mycket givande. En fantastisk tur som måste upplevas!

​Pris 2995:- per person. Barn upp tom 12 år 1500:-
Fika ingår Beräknad tidsåtgång ca 3 h. Starttid enligt överenskommelse.

Heldagsupplevelsen
En mycket uppskattad tur där du verkligen kommer hundarna nära. Känslan att vara ute en heldag i vildmarken utan tider att passa är oslagbar; ”vi tar det som det kommer”. Vi anpassar turen efter behov, väderlek och temperatur. Vi följer de skoterleder som finns i området, vart vi väljer att stanna för att göra vår lunch beror på väderleken.
Tid och plats efter överenskommelse .
Pris 3900:- per person inklusive mättande och mycket god lunch över öppen eld , du äter så mycket du orkar. Lokalt producerade ingredienser.
För barn upp tom 12 år, i samma grupp utgår 30% rabatt
Beräknad tidsåtgång ca 5-6 h.

Övernattningsturer – kontakta oss för att boka din speciella upplevelse. Vi planerar efter aktuell spårstatus och väder, precis som när vi ger oss ut själva på tur – här blir varje tur unik utefter snöläge, spårstatus mm. Från 9990 pp.