Hundspann

Hos oss delar du inte hundspannsturen med andra gäster, utan det är bara vi och ni som bokat – en helt unik upplevelse!

Vi har flera olika modeller av slädar, så vi anpassar efter antalet ni är i gruppen. Är ni en större grupp kan vi dela upp så att någon kör en egen släde med 2-3 hundar och ett eller två barn i släden. Vi jobbar alltid utifrån att både hundar och gäster skall vara trygga och säkerheten sätts alltid i första hand. Detta innebär att barn och tonåringar inte får köra en släde själva – däremot kan de få stå med guiden bakpå släden vid mindre tekniska partier om de så önskar. Även du som är helt ensam och vill åka med oss är självklart välkommen!

Hundspannsupplevelser

Förutom den beräknade tiden för själva hundspannsturen, får du även tid till kel , gos och fotografering med hundarna före och efter turen. Vi anpassar turerna efter våra gästers önskemål och bokningar. Som en av våra gäster uttryckte det: ”hos Er är det ju på riktigt!” Om så önskas, finns möjlighet att köra ett litet spann själv, säg till vid bokning.

Se mer på http://www.facebook.com/hundaktivitet för bilder, filmer och för att läsa omdömen från våra gäster. Du behöver inte vara medlem på facebook för att ändå kunna titta på våran sida där.

​Kom ihåg att hos oss är din upplevelse unik – du delar aldrig turen med okända människor.

Våra upplevelser, oavsett distans:
Vi börjar med en presentation av hundarna, och ofta får du sedan hjälpa till att hålla i hundarna och vara delaktig i att sela hundarna, och andra förberedelser, om du vill. Är du hundrädd så säg bara till vid din bokning så anpassar vi oss efter det. Vi kan även hjälpa dig med särskilda behov att få en upplevelse efter dina möjligheter.

Om du bokat en tur med fika eller mat, så vill vi gärna tala om att vi väljer i första hand lokalt, svenskt eller eget jagat vilt i våra rätter.

​Under turen kan vi stanna till vid lämpligt ställe för att sträcka på benen, kela med hundarna eller bara njuta av omgivningen. Har man med sig mindre barn är detta särskilt viktigt vid kallare temperaturer. Vid de längre turerna ingår fika eller lunch, då stannar vi vid lämplig plats som passar just den dagen. När vi är åter vid startplatsen, får hundarna en stunds vila, sen får man väldigt gärna hjälpa till att sätta in hundarna i hundtransporten. Detta brukar uppskattas extra mycket av barnen, dom får ofta en favorit de vill hjälpa till att ta till boxen. Hundarna brukar tacka med en puss eller två..

Ingår i alla våra upplevelser:​

Veterinärförsäkrade/Vaccinerade välskötta hundar som får god omsorg även utanför hundgård och sele. Hundarna får även leva med inomhus som familjehund, vilket grundar för en trygg, familjekär och mycket barn- och familjevänlig hund

Kunnig guide, pedagogiskt utbildad och med mångårig erfarenhet som kan möta både barn på rätt sätt, men även bemöta och stötta dig med särskilda behov. Unikt anpassat efter enbart dig som bokar – du delar inte med andra okända människor

Tid före och efter där du hinner med att fota, kela med hundarna, uppleva här och nu. Berättelser om hundarna och deras äventyr och personligheter, samt mer info kring hundraserna Siberian Husky och Alaskan Malamute – och vilka skillnader i raser det är bland annat- som är de hundar vi arbetar med

Bokningsregler

  • Boka din tur senast dagen innan, men ju tidigare du är ute desto större chans har du att få just din önsketid/dag
  • Förskottsbetalning via faktura eller swish
  • Bokningen är bindande men ej personlig. Så länge du hör av dig i tid kan vi byta dag i mån av lediga tider
  • Kontant betalning möjlig om du uppger personnummer vid bokning
  • Blir du sjuk och måste avboka (senast dagen innan) så har du rätt till pengarna tillbaka – hos oss kostar detta inget extra!