Hundspannsupplevelser 2023/2024

Observera att vi kör både i Sälenområdet, Nornäs samt Idreområdet, så när du kontaktar oss är det bra att du uppger vilket område du kan komma till för våra upplevelser.

Vi kör alla måndagar i Fjätervålen samt tisdagar vid Idre Himmelfjäll.

Alla turer som du ser nedan bokar du efter kontakt med oss via mail i första hand, eller på tele 0703 88 99 37 (observera att det kan vara mycket svårt att nå oss i perioder under vintern på mobil) Vi försöker anpassa tider och dagar i möjligaste mån efter önskemål, därav har vi inte heller någon onlinebokning. Så maila oss eller skicka ett sms, så får du svar så snart vi är klara med hundarna för dagen.

Vid Fjätervålen kommer vi främst starta ut med 1h upplevelsen (se ”Lillturen” för beskrivning nedan), med start 10, 11.30 och 13.00 på måndagar. Vill man boka sig för en längre upplevelse är detta även möjligt, och även andra dagar i mån av tid självklart.

Vid Idre Himmelfjäll kommer vi ha onlinebokning (det är på gång men just nu kan du maila oss för bokning) och där är upplevelsen lite kortare då vi har ett kort privat spår där. Självklart ingår allt som ingår i våra längre turer, även där.

Idre Himmelfjäll – En kortare upplevelse på ca 35-40 minuter. Du får precis samma upplevelse som övriga turer med förberedelserna med hundarna före, under och efter, samma möjlighet till kel och foto.

Pris 990 per vuxen. Barn 3 – 12 år 590.

Övriga dagar efter hur önskemål kommer in.

Lillturen

Här är turen för dig som har mindre barn och känner att ni inte vill vara ute för länge. Eller för dig som vill uppleva hela ”kitet” men inte vara ute för länge av någon orsak. Du får precis samma upplevelse med förberedelserna med hundarna före, under och efter, samma möjlighet till kel och foto, men åktiden är något kortare. Beräknad åktid beroende på före är ca 45-55 minuter. Total upplevelsetid ca 1 h.

Pris 1390 per pers. Barn 3 – 12 år 890.

Mobergsturen mellan Stöten-Hundfjället
Här hinner vi ut lite längre ut på myrarna, får uppleva tystnaden och känslan av vildmarken. Självklart får du gosa med hundar och fotografera.

Mobergsturen kör vi på spår som går till norska gränsen och vänder, det är väldigt uppskattat att kunna kliva ett steg över till Norge när vi stannar på gränsgatan och ”ingemansland”. (Denna tur startar här https://kartor.eniro.se/m/IteBr ca tio minuter utanför Stöten och ca 20 minuter från Lindvallen)

Pris 1690:- per pers. Barn 3 – 12 år 990:-
Beräknad tidsåtgång ca 1,5 h.

Storkölsupplevelsen
Här hinner vi ut lite längre ut på myrarna, får uppleva tystnaden och känslan av vildmarken. Självklart får du gosa med hundar och fotografera. Tid helt efter överenskommelse.

Pris 1690:- per pers. Barn 3 – 12 år 990:-
Beräknad tidsåtgång ca 1,5 h

Vildmarksupplevelsen (halvdagstur)
Vi anpassar turen efter behov, väderlek och temperatur. Vi följer de skoterleder som finns i området, vart vi väljer att stanna för att fika beror på väderleken. Tid för att gosa med hundar finns det gott om under fikapausen och även efter turen. Självklart hinner ni med att få höra många berättelser om hundarnas äventyr.

Förmiddag med start kl 10 eller eftermiddag med start kl 13.
Beräknad tidsåtgång ca 3 h.
Pris 2500:- /person . Barn 3 – 12 år 1490:-/person.
Fika är inkluderat i turen, ofta i form av något lite matigare som tex tunnbrödklämma med innehåll eller hembakat fullkornsbröd. Vi försöker välja lokalproducerat i den mån det finns att tillgå. Varm dryck till, och kanske något extragott efter.

Månskensturen
Upplev magin med att åka bakom hundarna i mörkret! Detta är något alldeles speciellt när hundarna tar sig fram i tystnaden och man tittar upp i stjärnhimlen! Även om det inte syns några stjärnor är det en upplevelse att vara ute i mörkret och njuta av friheten med hundarna! Vi avslutar efter turen med att göra upp en eld, där vi tar oss lite gofika med varm dryck. Vill du vara med och lasta in nöjda glada hundar i transporten efter turen , så får du självklart vara med på det, de flesta brukar tycka det är mycket givande. En fantastisk tur som måste upplevas!

Pris 3900:- per person. Barn 3 – 12 år 1900:-
Fika ingår Beräknad tidsåtgång ca 3 h. Starttid enligt överenskommelse.

Heldagsupplevelsen
En mycket uppskattad tur där du verkligen kommer hundarna nära. Känslan att vara ute en heldag i vildmarken utan tider att passa är oslagbar; ”vi tar det som det kommer”. Vi anpassar turen efter behov, väderlek och temperatur. Vi följer de skoterleder som finns i området, vart vi väljer att stanna för att göra vår lunch beror på väderleken.
Tid och plats efter överenskommelse.
Pris 3900:- per person inklusive mättande och mycket god lunch över öppen eld , du äter så mycket du orkar. Lokalt producerade ingredienser.
För barn upp tom 12 år, i samma grupp utgår 30% rabatt
Beräknad tidsåtgång ca 5-6 h.

Övernattningsturer – kontakta oss för att boka din speciella upplevelse. Vi planerar efter aktuell spårstatus och väder, precis som när vi ger oss ut själva på tur – här blir varje tur unik utefter snöläge, spårstatus mm. Alltid lokalproducerad mat och unikt anpassat för bara dig och din familj/grupp. Från 8990 pp. Barn 40% på priset.